Holacracy

Is een andere manier om je organisatie te structuren. Binnen deze structuur werken rollen samen om het hoger doel van de organisatie in te vullen. Alles mag zolang het niet expliciet verboden is. Met andere woorden, als je een rol vervult dan mag je ieder besluit of actie nemen die bijdraagt aan de verantwoordelijkheden of het doel van die rol. Zonder dat je toestemming nodig hebt. Heel anders dan in de management hiërarchie waar je alles mag als je baas het goed vindt.

Wat betekent dit in de praktijk?

 

Holacracy voordelen

 

Wat levert dit dan op? Een organisatie……

 

  • waarbinnen iedere actie is gericht op het bijdragen aan het hoger doel van de organisatie, met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden.

  • die flexibel inspeelt op de snel veranderende omgeving door gedeelde autoriteit, snelle besluitvorming en creativiteit van zijn professionals.

  • waar werk wordt beschreven in rollen en niet langer in functies. Helder is wie wat doet en wie verantwoordelijk is.

  • met loyale werknemers die echt invloed hebben. Iedereen wordt ondernemer in zijn rollen en werkt zowel in de organisatie als aan de organisatie.

  • waar niemand meer de baas is. Iedereen wordt leider vanuit zijn rollen. Macht is vanuit een doel gedreven hiërarchie verdeelt over deze rollen en het proces.

 

Jouw organisatie klaar voor de snel veranderende wereld om ons heen? Doelgerichte zelf organiserende teams waar werkplezier en zingeving centraal staan is wat ik wil. Hoe? Als gecertificeerd Holacracy® Coach help ik, Tom Mulder, bedrijven en instellingen zelf organiserend te worden met een uitgewerkte methodiek, coaching en een gedegen implementatietraject.


Holacracy uitgelegd in 15 minuten

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb